U bent hier: Alles over de Ardennen / dierenparken & pretparken / Monde Sauvage

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
   Aquarium van Luik
   Dierenpark van Bouillon
   Domein van Han
   Forestia
   Houtopia
   Monde Sauvage
   Mont Mosan
   Parc ŗ Gibier
   Parc Chlorophylle
   Parc Gibier la Roche
   Parc LíO Vive
   Plopsa Coo
   Val de Wanne
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Dierenparken & pretparken in de Ardennen: Monde Sauvage

Monde Sauvage

Monde Sauvage is een groot dierenpark in de buurt van Remouchamps. Het Safaripark bestaat uit twee onderdelen. Het dierenpark waar men zelfstandig een rondje door kan lopen en het safaripark waar men met de auto of het treintje door heen gaat. Voor dit treintje komt er op de toegangsprijs nog een toeslag bij.

Langs de wandelroute kom je verschillende katsoorten tegen. Leeuwen, tijgers, poemaís en een Jaguar. Er is een eiland met verschillende apensoorten, een groot verblijf met beren en hokken met elanden en bizons. De hokken zijn over het algemeen zeer ruim opgezet. De dieren hebben alle ruimte met voldoende schuilplaats waardoor je ze ook af en toe even moet zoeken. Tijdens je bezoek kun je drie verschillende dieren shows bezoeken. In de tropische kas waar ook de spinnen en schildpadden wonen is een papagaaienshow. Op gezette tijden is er ook een zeeleeuwenshow. Klapstuk echter tijdens het bezoek is de roofvogelshow. Nadat je langs de verschillende verblijven bent gewandeld kom je bij de tribunes. De roofvogelshow die gegeven wordt is erg mooi en je krijgt een zeer goed zicht op alle dieren. De kunsten die de vogels vertonen zijn erg spectaculair. Let bij de entree goed op wanneer alle shows zijn. In het laagseizoen worden de shows slechts eenmaal per dag gegeven. Ook kun je een ritje maken op een kameel of ontbijten in de uitkijkpost bij de giraffen.

In het midden van het park is een horeca voorziening met grote speeltuin en flinke kinderboerderij. De kleintje mogen hier tussen de geitjes door lopen en knuffelen met alle dieren.

Met de eigen auto mag je het safarigedeelte in rijden. Via een vaste route wordt je langs alle wilde dieren geleid. Tijdens je bezoek hier kom je giraffen, olifanten, zebraís en nijlpaarden tegen. Het Safarigedeelte is niet zo heel erg groot en met een klein uurtje ben je hier doorheen gereden. Het wegdek van het safaripark is niet altijd even goed en als je erg zuinig bent op je auto kun je deze attractie maar beter links laten liggen. Tijdens de rit door het safaripark kun je getrakteerd worden op overstekende stekende nijlpaarden en wat dubieus kijkende watusi's. De olifanten in het safaripark zitten in een aparte kooi en zijn dus alleen maar op afstand te bekijken. Maar dit is misschien maar beter want wie wil er nu een olifant in de buurt van auto.

Monde Sauvage is een leuk dierenpark voor een gezellig dagje met de hele familie.

Handige sites over Monde Sauvage

Monde Sauvage (officiŽle site)
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ