U bent hier: Alles over de Ardennen / dierenparken & pretparken / Plopsa Coo

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
   Aquarium van Luik
   Dierenpark van Bouillon
   Domein van Han
   Forestia
   Houtopia
   Monde Sauvage
   Mont Mosan
   Parc ŗ Gibier
   Parc Chlorophylle
   Parc Gibier la Roche
   Parc LíO Vive
   Plopsa Coo
   Val de Wanne
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Dierenparken & pretparken in de Ardennen: Plopsa Coo

Plopsa Coo

Eťn van de grootste attractieparken in de Ardennen is Plopsa Coo in het gelijknamige dorpje. Onder aan de waterval is een middelgroot attractiepark te vinden met vertier voor vooral de kleintjes. Het park is opgebouwd rondom de figuren van studio 100; Kabouter plop, Wicky de Viking, Maya de Bij en Mega Mindy. Deze figuren geven de attracties kleur en zijn af en toe ook in het park terug te vinden.

Al in de jaren tachtig was er hier een klein attractieparkje te vinden met enkele kermisattracties en een rodelbaan. Deze attracties zijn behouden gebleven, hebben een lik verf gekregen en zijn aangevuld met enkele typische studio honderd attracties.

In het park vind je een reuze zweefmolen waarbij je enkele tientallen meters van de grond in de rondte wordt gezwaaid. Er is een Wicky de Viking achtbaan die je met grote snelheid door de Ardennen laat razen, een Maya de Bij waterbaan die je door de wondere wereld van Maya vaart en zoals genoemd meerdere kermisattracties zoals karten, draaimolens en miniautootjes. Daarnaast is er een grote zandbak met opblaaskussens en een speeltuin. Ook de kleine dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de kinderboerderij. De dieren hier zijn duidelijk gewend gevoerd te worden en komen zeer dichtbij. Dit geldt ook voor het iet wat suffe treintje door het wildpark. Dit neemt je mee de berg op en toert je langs enkele wilde dieren zoals zwijnen en herten.
Naast de attracties is er de mogelijkheid wat te eten en drinken in de restaurants, zijn er winkeltjes voor souvenirs, kun je jezelf laten schminken en is er op gezette tijden een show met studio honderd figuren. Let op buiten het hoogseizoen zijn deze er maar zeer beperkt.

Het attractie park is voor iedereen vrij toegankelijk, entree hoef je niet te betalen. Wil je echter gebruik maken van een van de attracties dan moet je een passe-partout kopen. Ieder kind krijgt na gelang de lengte een bandje in een bepaalde kleur die toegang geeft tot de attracties waar zij in mogen. Wil je als volwassenen je zoon of dochter begeleiden, wat soms verplicht is, dan zul je zelf ook een bandje moeten kopen.

Voor wie slechts enkele uurtjes in het park rond wil lopen is er ook de mogelijkheid om een rittenkaart te kopen. Je kunt dan na gelang de hoeveelheid ritten die je hebt zelf kiezen wie, waar en wanneer in welke attractie gaat (dit is met passe-partout niet mogelijk daar je een bandje om krijgt wat je toegang geeft tot de attracties).

Handige sites over Plopsa Coo

Plopsa Coo (officiŽle site)


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ