U bent hier: Alles over de Ardennen / actief in de Ardennen / paardrijden

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Actief in de Ardennen: paardrijden

Paardrijden in de Ardennen

In de Ardennen zijn er meerdere maneges te vinden. Bij deze maneges kan men er voor kiezen om je eigen paard te stallen voor de vakantie maar bieden ook vaak de mogelijkheid om een paard te huren voor tochtje door de Ardense bossen. Bij een aantal van deze maneges kan men ook huifkartochten maken of een tocht op een ezel.

Er lopen door de Ardennen meerdere vaste ruiterroutes dwars door de bossen of langs ťťn van de vele rivieren of stroompjes. Deze routes staan vaak aangegeven met een houten paaltje met een hoefijzer erop, er zijn ook nieuwere plastic borden met een oranje hoefijzer erop te vinden. Bij sommige maneges zijn er ook GPS routes te verkrijgen. Deze routes kun je natuurlijk met je eigen paard maken maar ook met een gehuurd paard. De kosten hiervoor liggen tussen de 17,50 en 25 euro per uur vaak met een minimale tijdsduur van 2 uur. Deze prijzen liggen echter wel een stuk hoger als men onder begeleiding de Ardennen wil verkennen. Voor grote groepen worden er vaak kortingen gegeven. De kosten voor het stallen van een paard ligt rond de 10 euro per nacht, voor een overnachting in de wei betaal je ongeveer de helft hiervan. Deze prijzen kunnen echter wel sterk verschillen per locatie en per manege.
Op ongeveer 15 plaatsen in de Ardennen is er de mogelijkheid om met een rondtocht te maken met een paardenspan met trekpaarden ervoor. Deze tochten kunnen langs de populaire toeristische attracties lopen maar ook door dwars door de bossen. De kosten hiervan liggen rond de 12,50 per persoon of men huurt een span af voor ongeveer 40 euro per uur. Ook dit verschilt erg per bedrijf en per locatie.

Veel maneges bieden naast onderdak voor je paarden ook vaak hotelkamers of huisjes aan. Vaak slaapt men dan op de manege of in de directe manege hiervan. Een andere moegelijkheid om in de buurt van je paard(en) te slapen is een huisje huren met een box of een weide waar men paarden kan stallen. Deze huisjes zijn vaak net iets duurder dan gewone huisjes in de Ardennen maar dit verschil verdien je makkelijk terug omdat je geen bijkomende kosten heb bij een manege.

Voor wie verzorging nodig heeft voor zijn paard hoeft daar in de Ardennen niet om verlegen te zitten. In totaal zijn er hier meerdere dan hoefsmeden te vinden, een aantal dierenklinieken en in bijna iedere gemeente is er wel een dierenarts te vinden. Allen voor een paardentandarts moet men wat verder rijden. Mocht er iets aan de hand zijn met je paard dan kun je het beste gaan informeren bij de lokale manege. Op de manege beschikken ze vaak over de beste lokale contacten om je verder te helpen.


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ