U bent hier: Alles over de Ardennen / auto- en motorrijden

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Alles over de Ardennen: auto- en motorrijden

Rijden in de Ardennen

De mooie kronkelige wegen van de Ardennen lenen zich bij uitstek voor lange en korte gemotoriseerde tochten. Er zijn in de verschillende regioís een aantal bewegwijzerde tochten maar men kan ook makkelijk zelf een tocht uitzetten. Tijdens deze tochten kun je in tal van idyllische dorpjes terechtkomen die je normaal gesproken links zou laten liggen. Op de motor dient men er wel rekening mee te houden dat het asfalt niet overal even goed is als men het in Nederland gewend is. De twee bekendste bewegwijzerde routes in de Ardennen zijn de Route des Sources en de Route des Legendes. Deze leiden u langs verschillende bronnen en historische punten. Leuker is het echter om van het gebaande pad af te gaan en zelf met of zonder hulp van een navigatie systeem een weg te zoeken door het glooiende Ardense landschap.

Als u liever toch een bestaande route rijdt,maar liever wat korter in de auto zit zijn er een aantal fietsroutes ook prima geschikt als alternatief. Zij zijn ook erg geschikt zijn als autotocht. Voorbeelden hiervan zijn de Route de Panoramaís en de route Sommets Lienne AmblŤve. Deze tochten voeren je wel langs de kleine Ardense dorpjes en gehuchten en langs vele kleine kapelletjes. Je komt op deze routes een aantal prachtige vergezichten tegen waarbij men een spectaculair wijds uitzicht over de valleien krijgt voorgeschoteld. Bij de plaatselijke VVVís kun je vaak een gedetailleerde kaart van het gebied kopen. Het nachtelijk rijden over deze slecht verlichte binnenwegen kan men het beste mijden. Dit voornamelijk door het slechte zicht wat men er heeft. Hierdoor loopt men het gevaar van de weg te geraken.

Men dient er ten alle tijden rekening mee te houden dat er maar weinig tankstations zijn in de Ardennen. De meeste van deze tankstations hebben beperkte openingtijden. Er zijn een aantal tankstations waar je tegenwoordig 24 uur per dag buiten aan de pomp met de pin kan betalen. In BelgiŽ zijn winterbanden niet verplicht. Het is echter wel aan te raden om tijdens de wintermaanden in de Ardennen met winterbanden te rijden. In de Ardennen kan het behoorlijk sneeuwen en ook bij veel regen zijn de kronkelige wegen gevaarlijk. In BelgiŽ is het verplicht om veiligheidshesjes voor alle inzittende van de auto bij te hebben. Het is hier ook verplicht om een brandblusser, gevarendriehoek en een verbanddoos bij te hebben. BelgiŽ heeft verder nog een aantal verkeersregels die verschillen van de Nederlandse. Zo mag men hier alleen aan de rechterzijde van de straat parkeren mits het een eenrichtingsstraat is.


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ