U bent hier: Alles over de Ardennen / actief in de Ardennen

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Alles over de Ardennen: actief in de Ardennen

Actief in de Ardennen

De Ardennen zijn uit zich zelf al een hele sportieve vakantiebestemming. Een zeer groot gedeelte van de toeristische voorzieningen zijn hier op gericht. De grote hoeveelheid uitstekende faciliteiten en de prachtige natuur die de Ardennen rijk is maakt sporten in deze regio een zeer plezierig tijdverdrijf.

In de Ardennen zijn vele zeer goed aangegeven MTB-routes, wandelroutes en paardrijdroutes te vinden. In veel dorpjes zijn fietsen te huur of kun je , indien aanwezig, een kanotocht boeken of een paard huren. De activiteiten die hier plaatsvinden zijn voornamelijk buiten en dus wel weersafhankelijk. Het mooie daarvan is wel dat er voor ieder seizoen in de Ardennen wel een sport is die op dat moment plezierig is om te beoefenen. Wat is er nu fijner dan een mooie klim en klauter wandeling door de bossen terwijl je uitkijkt over het rivierdal met in de diepte de Ourthe. Of jezelf wel twintig keer verbijten waarom je nu toch ook weer de Col du Wanne wilde beklimmen om jezelf een echte wielrenner te voelen.

Wandelen en fietsen kan natuurlijk het gehele jaar door. In de herfstmaanden is het heerlijk door de modder baggeren op de mountainbike. Vliegensvlug over heuvels en dalen crossen dwars door de bossen. Natuurlijk kan er als er sneeuw is in de winter prachtig worden gelanglauft. De witte sneeuwdeken geeft de bossen waar je doorheen trekt iets magisch en mysterieus. Al het geluid wordt gedempt en het bos en de omgeving krijgen ineens een hele andere uitstraling. Zeker met een lekker zonnetje wordt de natuur ineens oogverblindend mooi. Paardrijden kan natuurlijk ook het gehele jaar in de bossen. Wandelen, fietsen, paardrijden, langlaufen het zijn allemaal prima manieren om de regio te ontdekken. Doordat je op een wat langzamer tempo door de natuur trekt zie en beleef je veel meer.

Bij de verschillende VVV kantoren zijn wandel, fiets en langlaufroutes te koop. Zij kunnen je ook vertellen of alle routes op dat moment beschikbaar zijn. In de herfst kan het namelijk wel eens voorkomen dat bepaalde gedeeltes bos zijn afgesloten vanwege de jacht. Naast deze activiteiten zijn er natuurlijk ook verschillende outdoor bedrijven die meer georganiseerd activiteiten ondernemen. KanoŽn, door een grot kruipen op handen en knieŽn, rots klimmen of hoog in de bomen een speciaal aangelegd parcours afleggen. Of je nu met de familie, als gezin of grote groep wil gaan waaghalzen, deze bedrijven regelen en begeleiden jouw activiteit. Tot slot, ben je niet zo sportief aangelegd ,maar wil je wel enigszins sportief de regio ontdekken dan zijn er tegenwoordig ook veel bedrijven die scooters en quads verhuren. Zo kan men toch heuvels beklimmen zonder echt moe te worden.

Pagina's op deze site

fietsen
geocaching
kanoŽn, kajakken of raften
klimmen
paardrijden
rivieren
stuwmeren
survival
vissen
wandelen
wintersport
overige activiteiten

 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ