U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Remouchamps

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoën, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Remouchamps

Remouchamps

Remouchamps is een leuk stadje in de provincie Luik. Het is niet erg bijzonder groot, maar kent toch enkele belangrijke toeristische trekpleisters. Remouchamps hoort bij het naburige dorp Sougné en is onderdeel van de gemeente Aywaille. Remouchamps is gelegen aan de rivier de Amblève.

De grotten van Remouchamps

Deze grotten liggen midden in het dorp. Als sinds 1828 worden de grotten bezocht. Een gids leidt je langs de verschillende zalen met daarin prachtige kalksteenzuilen. De druipsteengrot kent prachtige voorbeelden van stalactieten en stalagmieten. Een bezoek aan de grotten eindigt met een boottochtje over de rivier van de grot.

Monde Sauvage

Net buiten Remouchamps ligt een groot safaripark met een grote hoeveelheid aan diersoorten. Het park Monde Sauvage geeft je een blik in de dierenwereld van verschillende continenten. Er zijn ijsberen, pinguïns en een heuse zeeleeuwenshow. Ook de savanne wordt niet vergeten. Met de auto mag je door dit gedeelte van het park zelf rijden en olifanten, giraffen, zebra’s, struisvogels en nijlpaarden van dichtbij bewonderen. Maar ook te voet is er veel moois te zien in het safaripark. Behalve de verblijven voor de katachtige waren alle verblijven voor de dieren erg ruim opgezet. Indrukwekkend vonden wij ook de roofvogels show die werd opgevoerd. Het is werkelijk een prachtig zicht als die vogels hun kunnen tonen.

De Redoute

Fietsliefhebbers kennen Remouchamps vooral vanwege de heuvel uit Luik-Bastenaken-Luik: De Redoute. Wie hem ooit zelf heeft opgefietst kan zich de pijn in de kuiten vast nog wel herinneren. De Redoute is een venijnig heuveltje. Zo’n 1650 meter met op sommige stukken een stijgingspercentage van 22%. Het hoogteverschil is 161 meter en dat voel je. Tijdens georganiseerd tourtochten zie je dan ook hier zelfs de jongens met de getrainde kuiten soms afstappen. Bij de redoute hoopje, denk je, na iedere bocht dat je er bent. Jammer genoeg valt dit iedere keer weer tegen en als het stijgingspercentage dan eindelijk wat minder stijl wordt voelt dit alsnog als erg zwaar. Op warme en zonnige dagen zie je hier met enige regelmaat fietsers naar boven zwoegen.

Handige sites over Remouchamps

Grotten van Remouchamps
wikipedia
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in België