U bent hier: Alles over de Ardennen / dierenparken & pretparken / Houtopia

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
   Aquarium van Luik
   Dierenpark van Bouillon
   Domein van Han
   Forestia
   Houtopia
   Monde Sauvage
   Mont Mosan
   Parc ŗ Gibier
   Parc Chlorophylle
   Parc Gibier la Roche
   Parc LíO Vive
   Plopsa Coo
   Val de Wanne
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Dierenparken & pretparken in de Ardennen: Houtopia

Houtopia

Houtopia is een echte kinderattractie in het dorpje Houffalize. De naam van de attractie komt van de samenvoeging van de naam van het dorp, ďHouffalizeĒ, en Utopia, de ideale wereld waarin geen honger en ellende meer is. De hoop hierop en de visie om kinderen hier iets meer over te leren vind je hier en daar ook terug in de attractie. Door een kaartje te kopen doneer je automatisch aan UNICEF.
Houtopia bestaat uit drie onderdelen. Er is een film over de rechten van het kind getoond op 5 aan elkaar bevestigde beeldschermen die soms een groot scherm vormen en soms ook ieder individueel beelden laten zien. De film is in vorm van een circusvoorstelling waarbij de grote dompteur iets leert over alle kinderen in de wereld. Welke rechten ze hebben en hoe dat die rechten soms geschonden worden. Hier en daar zitten er (in een flits van enkele seconden) wat heftige beelden in van oorlog. Deze worden afgewisseld met mooie beelden van het circus. De hoofdtoon van de film is positief.

Op een andere verdieping is een grote ontdekkingsspeeltuin te vinden. Hier leren kinderen spelenderwijs iets over het lichaam, de zintuigen, het verkeer, gezonde voeding, de wonderen van de natuur en vele andere zaken. Een leuke ruimte om ze in rond te laten rennen en zelf op ontdekking uit te gaan. Soms doet het wat belerend aan, maar daar hebben de kinderen al spelend geen last van. Niet alles is ook altijd even goed werkend en onderhouden. Voor de allerkleinste is er een afgeschermd stukje met zachte matten en kleine speel en klimtoestelletjes. Ook als het regent kan men dus prima in Houtopia terecht.
Buiten is een grote speeltuin die in de zomermaanden wordt aangevuld met allerhande opblaasbare speeltoestellen. Grote klimrekken, glijbanen en andere toestellen maken het hier een waar speelparadijs voor kinderen. Zowel voor de grotere als kleinere kinderen zijn er verschillende toestellen en speelruimtes.

In de schoolvakanties zijn er met enige regelmaat extra activiteiten zoals knutselwerkplaatsen en een plantenlabyrint. Voor informatie over actuele activiteitenkan men terecht op de website.

Handige sites over Houtopia

Houtopia (officiŽle site)
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ