U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Rochefort

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoën, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Rochefort

Rochefort

Rochefort is één van de grotere plaatsen van de Ardennen. Het is een levendig plattelandsplaatsje waar het altijd druk met verkeer is. Al sinds de vroege middeleeuwen werd deze plek bewoond door de Graven van Rochefort. Zij wisten in de loop der tijd veel macht te verwerven en ook net zo hard weer krijt te raken. De ruïne boven de stad getuigt nog steeds van die tijd. Het dorp is niet bijzonder mooi of sfeervol. Er is een ruïne van een kasteel en een toeristisch treintje rijdt vakantiegangers in het rond rondom het dorp. Een flink aantal cafés en een paar goede restaurants maken het plaatje compleet. In de omgeving zitten echter genoeg leuke attracties.

Rochefort bier

Het bier van Rochefort wat in de plaatselijke abdij wordt gebrouwen is een van de weinige trappistenbieren van de wereld. En de bieren van deze brouwerij staan regelmatig in de top 50 van beste bieren van de wereld. De moeite waard van het proberen dus. In de meeste cafés van Rochefort zijn alle drie de soorten dan ook te verkrijgen. Rochefort 6, 8 en 10. Onder de kenners wordt vooral nummer 8 geprezen om zijn smaak. Omdat de monniken het bier slechts bouwen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien is het bier beperkt leverbaar. Ze maken ook geen reclame en de brouwerij is ook niet te bezoeken.

Museum Gallo-romain

Dit kleine openluchtmuseum is gewijd aan het leven van de Romeinen die ooit deze streek bevolkte. Op het terrein is een oude Romeinse Villa opgegraven en het park heeft als doel het landleven van de Romeinen uit die tijd weer te geven.

Grotte de Lorette

Deze grot is een van de diepste in de Ardennen. Bij een bezoek aan de grot daal je zo’n 75 meter naar beneden en kom je uit in drie prachtige zalen. De wanden van de grot zijn bezaaid met fossielen en overal zijn prachtige druipstenen in prachtige vormen te vinden.

Lavaux Sainte Anne

Kasteel Lavaux Saint Anne is gelegen net buiten Rochefort. Het heeft een echte slotgracht en vier slottorens. Dit kasteel is een erg leuk oud jachtverblijf van de heren van Rochefort. Aan alles is ook nog te zien dat het voornamelijk voor dit doel gebruikt werd. Jachtvoorwerpen, geweren en opgezette dieren vind je overal door het kasteel. Het kasteel heeft nog enkele prachtig ingerichte stijlkamers.

Centre du Rail et de la Pierre

Dit museum is gewijd aan de spoorwegmedewerkers van Jemelle. Men probeert met installaties een beeld te geven van de het werk van de spoorwegmedewerkers in de vorige eeuw. Op de onderste etages is een klein gedeelte ingericht over de stenen en geologische aspecten van de omgeving.

Handige sites over Rochefort

Officiële site van Rochefort


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in België