U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Sankt Vith

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Sankt Vith

Sankt Vith

Deze stad ligt in de provincie Luik en behoort tot het kleine Duitstalige gedeelte van BelgiŽ. Je waant je hier ook al een beetje in Luxemburg/Duitsland. De streek wordt ook wel de Belgische Eiffel genoemd en ligt dichtbij Vielsalm. In Sankt Vith is in de Tweede Wereldoorlog verschrikkelijk hard gevochten en de stad is dan ook bijna volledig verwoest. Het enige oude overblijfsel van voor die tijd is de middeleeuwse toren eens onderdeel van de stadsmuur en de St Vituus Basiliek. Ondanks dat het stadje herbouwt is mag het zeker niet sfeerloos genoemd worden. De vele restaurants en cafeetjes herbergen een warme gezelligheid.

Bosleerpad op de Tomberg

In de heuvels boven Sankt Vith ligt speciaal voor mensen met kinderwagens en mensen in een rolstoel een verhard bosleerpad. Deze wandeling van ongeveer 3km is volledig over verhard pad. Om de zoveel meter wordt er in drie verschillende talen uitleg geven over de bomen die men daar op dat moment kan zien. Heel aardig om te wandelen met kinderen, die zo ook nog wat leren, en bovendien veilig de route kunnen afleggen. Begin en eindpunt van de wandeling zijn het bierĒmuseumĒ met heel veel verschillende bieren op de kaart. In de wintermaanden is de Tomberg een klein ski gebiedje. Je kunt bij het biermuseum langlaufskiís huren en vanuit de top drie verschillende routes door het besneeuwde landschap volgen.

Markt in Sankt Vith

Sankt Vith staat in de omtrek bekend om zijn vele markten die er georganiseerd worden. Naast de maandelijkse markt, iedere derde dinsdag van de maand, is er ook een grote zomermarkt in de maand juli en is er in de maand november een St Catharine markt. Naast deze grote markten worden er op gezette tijden ook rommel en antiekmarktjesgehouden in het dorp.

Museum Poteau Ď44

Dit museum gelegen op de weg naar Vielsalm, ligt op een voormalig slagveld van de Slag om de Ardennen in de winter van 1944-1945. Naast het de expositie binnen waar verschillende wapens, uniformen en andere memorabilia te vinden zijn van die koude winter in de oorlog, is er buiten ook een expositie opgesteld met oude legervoertuigen en groot geschut. De tekst en uitleg is in drie verschillende talen. Sinds 2010 heeft men ook een aparte afdeling over de Eerste Wereldoorlog geopend.

Handige sites over Sankt Vith

officiŽle site van Sankt Vith
wikipedia
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ