U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / La Roche

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: La Roche en Ardenne

La Roche en Ardenne

La Roche en Ardenne is een van de belangrijkste toeristische centra van de Ardennen en een van de oudste toeristische centra van deze streek. Wie naar de Ardennen op vakantie gaat zal al snel in de buurt van deze stad terecht komen. La Roche en Ardennen is een aardig oud stadje. Het is wel erg gericht op toeristen. Erg veel shoarma zaken, friettenten en souvenirshops domineren het straatbeeld en in de zomermaanden is het er gezellig druk. De bossen rondom la Roche zijn zeer uitnodigend om in te wandelen en fietsen. De Ourthe die door la Roche stroomt is op deze plaats ook geschikt voor kanotochten. Je vindt dan in de stad ook verschillende outdoor bedrijven de kanoís en mountainbikes verhuren.

Het kasteel van la Roche

Hoog boven la Roche torent het kasteel van la Roche uit. Van het originele kasteel is een ruÔne overgebleven met muren, poorten en wachttorens en uiteraard en mooi uitzicht over de omgeving. Volgens de overleveringen spookt het ís nachts in het kasteel en inderdaad op vooral warme zomerdagen 9als er veel toeristen zijn) kun je het spook van de schone jonkvrouw nog steeds op de muren van het kasteel zien rondwaren. Naast het bezichtigen van het kasteel zijn er ook met grote regelmaat activiteiten in het kasteel. In de weekenden is er vaak een middeleeuwse markt met demonstraties van middeleeuwse ambachten en zijn er roofvogels te zien.

Het wildpark van la Roche

Op de heuvels boven la Roche ligt het wildpark. In dit park zijn zomer en winter allerlei dieren van dichtbij te bewonderen die hier in de omgeving in het wildleven. Er is een grote kudde herten en zwijnen en daarnaast nog enkele andere diersoorten die in soortgelijke andere gebieden in Europa kan vinden. De hokken voor de dieren zijn ruim opgezet waardoor ze flink te ruimte hebben. Als bezoeker loop je een grote ronde door het park heen en kun je zo de dieren vanuit verschillende kanten bekijken. De bossen rondom het wildpark zijn ook erg leuk om te wandelen. Omdat je jezelf al op redelijke hoogte bevindt zijn de wandelpaden hier niet zo moeilijk en kennen weinig hoogte verschil.

Museum slag om de Ardennen

Dit museum ligt midden in het stadje en verteld het verhaal van de slag om de Ardennen en hoe La Roche hierbij grotendeels verwoest werd. Het verhaal wordt verteld aan allerlei memorabilia uit die tijd. Oude uniformeren wapens en andere items. Daarnaast probeert met video en fotomateriaal het verhaal te verduidelijken. Een echte aanrader zeker voor de soms regenachtige dagen in de Ardennen.

Handige sites over La Roche en Ardenne

La Roche informatie
La Roche informatie
La Roche tips
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ