U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Beauraing

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Beauraing

Beauraing

Beauraing is ťťn van de grote gemeenten in de Ardennen. De gemeente Beauraing bestaat uit het stadje Beauraing een aantal kleinere deelgemeentes zoals Froidfontaine, Honnay, Wancennes, Focant en nog enkele anderen. De gemeente Beauraing is erg landelijk en ligt op slechts enkele kilometers afstand van de Franse grens. Het heeft dan ook wel een beetje een Frans sfeertje. Het stadje Beauraing zelf ligt omgeven door glooiende heuvels in een dal. Door het stadje stromen enkele kleine riviertjes. Groot genoeg om op te kanoŽn zijn ze niet, maar voor vissen en pootje baden zijn ze zeer geschikt. Doordat Beauraing ook een treinstation heeft is de stad ook wat betreft transport een belangrijke gemeente in de regio. Beauraing is een klein stadjein de provincie Namen wat op zich zelf niet zo heel erg bijzonder is. Wel liggen er een hoop leuke attracties, mooie dorpjes en steden op kleine afstand. Dit maakt het een prima uitvalsbasis in een vakantie in de Ardennen.

Beauraing is een van de twee Mariabedevaartsplaatsen in de Ardennen. De grootste reden voor een bezoek aan deze plaats voor de meeste mensen is de Mariaverschijning die hier vorige eeuw heeft plaats gevonden. Een aantal jonge kinderen zagen hier op een avond een aantal keer een Mariaverschijning. Dit leidde tot een grote uitbarsting van devotie in de regio en nog steeds komen vele pelgrims naar het stadje.

Vlakbij het stadscentrum van Beauraing vindt u het Parc Saint Pierre. Dit prachtige park nodigt zeer uit tot wandelen. Het oude domein met kasteel is in eigendom van de gemeente en daarom gratis voor iedereen toegankelijk. Er is een speeltuin en kinderboerderij, maar ook prachtige lanen en paden om op te wandelen. De kleine watertjes door het park geven het een speelse aanblik. Doordat er geen verkeer door heen rijdt is het ook prettig om met kleine kinderen te bezoeken. Het kasteel is tegenwoordig een hotel restaurant waar men in sfeer kan dineren en slapen.

Handige sites over Beauraing

bedevaartsoord Beauraing
officiŽle site van Beauraing
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ