U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Yvoir

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Yvoir

Yvoir

Yvoir is een wat groter toeristisch centrum aan de oevers van de Maas. De stad heeft een vrij aardig klein oud centrumpje. Waar je op een zomersdag aan de oevers van de rivier de Bock heerlijk van een drankje op het terras kan genieten. In de tijd van de industrialisatie kende Yvoir gouden tijden. De rivier de Bocq was bij uitstek geschikt voor het aandrijven van allerlei machinerie op waterkracht. Iets wat goed uitkwam met het aanwezige ijzererts. De huizen van de oude rijke fabrieksdirecteuren ziet men nog steeds in het dorp staan. De Maas zorgden voor en gemakkelijke manier om alle goederen te transporteren. Hoewel Yvoir zelf best een aardig iet wat ingeslapen dorpje is liggen de meeste attracties echter net iets buiten het dorp.

De trein

De oude spoorlijn Yvoir Ciney is nog steeds in gebruik. Nu echter alleen nog maar als toeristische attractie. De trein rijdt door de prachtige vallei van het riviertje de Bocq. Het passeert de kleine stationnetjes Sennene en Spontin. Twee leuke dorpjes die een kort bezoek meer dan waard zijn. Dit is een hele mooie ouderwetse manier om Deze prachtige vallei te leren kennen. In Yvoir kun je op deze trein stappen.

Brasserie de Bocq

De brouwerij de Bocq is een van de oudste nog in familiebezit zijnde brouwerijen. Nog niet opgekocht door grote commerciŽle bedrijven heeft brouwerij de Bocq en haar biertjes nog steeds een prachtig puur traditioneel karakter. Per jaar wordt hier zoín kleine 74.000 hl bier gebrouwen . Iets waarvan je, als je de brouwerij bezoekt, een klein beetje kunt proeven. Brouwerij de Bocq verzorgd rondleidingen en men kan na afloop genieten van alle lekkere biertjes die ze maken. Gauloise, Blanche de Namur, St Benoit en Waterloo zijn enkele van de namen van de biertjes die hier worden gemaakt.

Slakkenkwekerij

De Escargotiere de Warnant is wel een heel bijzonder en onalledaags uitje. In deze kwekerij worden slakken gekweekt voor de consumptie. Bij een rondleiding krijg je van alles te horen van de gids over het leven en het voortplanten van deze langzame beestjes. Terwijl de slijmerige slakjes rustig door hun verblijf rondkruipen krijg je aan het einde van de rondleiding ťťn van de kleine pechvogels ook te proeven.

Ilde DíYvoir

Een prima uitje voor de warme zomerdag. Op het eiland midden in de Maas kan jong en oud zich prima vermaken aan de waterkant. Met een veerbootje wordt je naar het eiland gebracht alwaar je kunt genieten van de capriolen van de jetskiís en waterskiŽrs. Je kunt er bootjes en kajaks huren, er is een plonsplaats voor als het echt te warm is en voor de kleintjes zijn er een aantal mooi speeltoestellen om zich lekker op uit te leven. Met bijna 2,5 hectare kan men er ook de rust op zoeken en de natuur van het eiland in alle rust met een mooie wandeling ontdekken.

Handige sites over Yvoir

Yvoir officiŽle site
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ