U bent hier: Alles over de Ardennen / vakantie / kamperen in de Ardennen

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie
   bijzondere overnachtingen
   huisje huren
   kamperen
   Landal vakantieparken

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Vakantie in de Ardennen: kamperen

Kamperen in de Ardennen

Kamperen in de Ardennen is zeer veel gebruikte accommodatievorm. Er is dan ook een zeer grote diversiteiten aan campings te vinden. Veel campings in de Ardennen liggen bij een van de vele riviertjes. En hoewel ze zeer verschillend zijn hebben allen het omliggende natuurschoon gemeen. Het is prachtig wakker worden in de Ardense natuur en de lucht van de bossen zorgt er zeker voor dat men goed slaapt. Voor kinderen is de camping natuurlijk ideaal. Ze kunnen hier lekker vrij rondlopen en hebben snel speelkameraadjes gevonden.

Wie veel luxe en faciliteiten wil boekt een plaats bij een van de grotere campings in de Ardennen. Ideaal voor wie wil genieten van de natuur, maar wel graag alle comfort bij de hand wil hebben. De meeste grote campings hebben een eigen bakker die in de ochtend zorgt voor verse broodjes. Een kleine supermarkt met groente, fruit en de eerste levensbehoeften is altijd aanwezig. Voor wie geen zin heeft om te koken is er de mogelijkheid pizzaís of friet af te halen of gewoon een hapje te doen in het camping restaurant. Dit alles terwijl de kinderen door het animatieteam geŽntertaind worden. Naast de rivier hebben de meeste grote campings ook een eigen zwembad en speeltuin voor kinderen. Verschillende grote ketens hebben campings in de provincies Luik, Luxemburg en Namen. De grotere campings zijn vooral te vinden in de meer toeristische stukken van de Ardennen rondom Durbuy, la Roche en Ardennen en Trois Ponts. Naast staanplaatsen voor tenten en caravans zijn er ook vaak al compleet ingerichte tenten te huur of staan er op de campings verschillende chalets waar men in kan verblijven. Zo heeft men wel de gezelligheid van kamperen, maar toch de luxe van een huisje.

Een grote camping met veel te doen kan leuk zijn, maar wie echt kamperen in de Ardenne wil beleven zoekt een kleine camping op. Uiteraard moet men dan niet rekenen op veel faciliteiten. Verse broodjes zijn echter wel vaak te krijgen en ook hebben de meeste Belgische campingeigenaren een koelkast met gekoeld Belgisch bier wat verkocht wordt aan de campinggasten. Wat maakt een kleine camping dan zo leuk? Op de meeste kleine campings is het toegestaan ís avonds een kampvuur te maken. Zekere met kleine kinderen erg leuk en gezellig om te doen. Het geeft erg veel sfeer die kleine vuurtjes over heel de camping. De rivier is bij deze campings nooit ver weg en de kinderen kunnen in het ondiepe water heerlijk zwemmen, ravotten en dammen bouwen. Er worden vlotten gebouwd en de kinderen drijven op kanoís en oude autobanden de rivier af. Voor kinderen die graag buiten bezig zijn is dit zeker een aanrader. Op veel van deze campings worden er ook avontuurlijke activiteiten in de natuur georganiseerd. Leuke wandelingen, kanotochten of rotsklimmen. Kortom supercampings voor de actieveling.

Tips

ē Veel campings liggen aan het water, dit betekent in de zomer dus ook muggen. Zorg voor muggenwerende spullen en neem iets mee tegen de muggenbeten.
ē Doordat veel campings bij het water liggen kan een overstroming bij veel regen in de lente voorkomen.
ē Stopcontacten in BelgiŽ kunnen net even anders zijn. Neem een speciale stekker mee. Dit is per camping verschillend.
ē Broodjes en Belgische biertjes zijn vaak, soms op bestelling, te verkrijgen via de receptie.
ē Vraag de receptie om tips. Zij weten vaak de leuke wandel, fietsroutes in de buurt te vinden en weten welke leuke bezienswaardigheden er zijn.


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ