U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Trois-Ponts

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Trois-Ponts

Trois-Ponts

Het dorpje Trois-Ponts in de provincie Luik is gelegen aan de rivier de AmblŤve en de spoorlijn. Het kleine dorpje kent dan ook, u raadt het al, drie bruggen. Trois-Ponts is als dorpje zelf niet heel erg bijzonder. Het kent een eigen office du Tourisme, een fatsoenlijke supermarkt, enkele eettentjes en een eigen zwembad. Het dorpje is vooral een erg goede uitvalsbasis om de omgeving in de provincie Luik en de prachtige natuur rondom het dorp te ontdekken.

De natuur

De natuur rondom Trois-Ponts is erg mooi. Er zijn verschillende wandelroutes rondom het dorp uitgezet voor de meer of minder geoefende wandelaar. Deze lopen veelal over de heuvelkammen en uitgestrekte bossen en groene weilanden. Op de fiets is de omgeving van Trois-Ponts behoorlijk pittig. Vanuit het dorp kun je op verschillende manieren de Wanne beklimmen (uit Luik-Bastenaken-Luik) , maar ook andere heuvels rondom het dorp zijn behoorlijk pittig. Wie liever door de bossen crost kan terecht op een van de vele pittige mountainbike routes. De hoogteverschillen maken ook hier fietsen een echte uitdaging. In de herfstmaanden zijn de routes hier vaak doorkuist door snelle stroompjes waar men met de fiets doorheen moet. Houdt dus rekening met natte voeten.

Ravelweg Trois-Ponts naar Waimes

De gravelwegen zijn speciaal aangelegd op oude spoorwegen om ruimte te geven aan het langzame verkeer in de Ardennen. Ideale wegen dus voor een fietstocht met het hele gezin of voor mensen die de steile heuvels van de provincie Luik niet erg zien zitten. Omdat het pad over een oude spoorweg loopt is hij vrijwel geheel vlak en zit er af en toe een klein beetje nauwelijks merkbaar hoogteverschil in (wij hadden dit pas op de terugweg bij bergaf door). Daarnaast rijden er geen autoís en andere gemotoriseerde voertuigen wat de tocht erg rustig en veilig maakt. Onderweg is het landschap gevarieerd, mooie natuur een vergezichten afgewisseld met kleine dorpjes.

Plopsa Coo

Op een steenworp afstand van Trois-Ponts ligt Plopsa Coo. Een pretpark voor de kleinere kinderen. Direct naast de watervallen is het park voor iedereen vrij toegankelijk. Wie in een attractie wilt dient echter een entreekaartje of rittenkaart te kopen die behoorlijk prijzig zijn. Let vooraf goed op of uw zoon of dochter overal in kan. Niet alle attracties zijn voor alle kleintjes toegankelijk. Voor de oudere tieners is het wellicht allemaal wat kinderachtig. Het park mist de glans van de andere Plopsa parken. Aardig voor een paar uur vermaak, maar wie hier een dag rond wil struinen doet er goed aan toch ander vertier te zoeken.

Handige sites over Trois-Ponts

de officiŽle site van Trois-Ponts
wikipedia
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ