U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Sedan

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoën, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Sedan

Sedan

Sedan is gelegen in het Franse gedeelte van de Ardennen en ligt net over de Belgische grens in het departement Ardennes. Even ten zuiden van Bouillon kom je al snel deze stad tegen. Sedan is een erg oude stad. De oudste vermeldingen van de stad komen uit 1257. De graven van Sedan speelden eeuwen lang een belangrijke rol in de Europese geschiedenis en gaven zo de stad veel aanzien. Een aantal gebouwen uit de vroege geschiedenis zijn bewaard gebleven ,maar het historische centrum is in de loop der tijd veel veranderd. De stad heeft enkele kleine straatjes met wat winkels en cafés. Op zaterdagen is er in het dorp een markt te vinden. Grootste attractie van de stad is het kasteel van Sedan.

Kasteel van Sedan

Het kasteel van Sedan is met zijn 35.000m2 het grootste kasteel van Europa. De enorme omvang van het kasteel geeft goed de macht weer van de heren van Sedan. Ondanks dat hun grondgebied grotendeels werd bestuurd door diverse koningen, bleven zij lange tijd een zeer afhankelijke positie behouden. Bij en bezoek aan het kasteel wordt je via informatieborden op de hoogte gebracht van de verschillende onderdelen van het kasteel. Eenmaal binnen in het kasteel staan “echte “ ridders het kasteel te verdedigen tegen indringers en zie je de hofdames genieten van het haardvuur. Met diverse poppen wordt het leven van de kasteel heren en dames uitgelegd. Jammer dat het speciale doe-boekje voor kinderen niet in het Nederlands te verkrijgen was. De verschillende informatie borden zijn wel tweetalig.

Maginot linie

De Maginot linie is een onderdeel van een belangrijke verdedigingslinie vlakbij de grens met België. De linie werd aangelegd tussen 1930 en 1938 en had als doel een Duitse bliksem aanval te weerstaan. De linie bestaat uit een grote hoeveelheid forten, bunkers, kazemattenen anti-tank versperringen. De bunkers die vlakbij Sedan liggen zijn te bezoeken. De toerist daalt onder begeleiding van een gids diep af onder de grond. De oude tunnels en versterkte ruimtes zijn redelijk in tact gebleven en geven een goed beeld van het leven van de soldaten.

Handige sites over Sedan

Sedan toerisme
wikipedia

Ardennen...  prachtig natuurgebied in België