U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Saint-Hubert

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Saint-Hubert

Saint-Hubert

Saint-Hubert is een van die plekken in Ardennen waar je met de auto altijd wel langs lijkt te moeten rijden. Het is dan ook een belangrijk centrum in de regio. Saint-Hubert is uiteraard bekend vanwege de jacht en zijn beschermheilige. De basiliek trekt nog steeds ieder jaar pelgrims. Saint Hubert bestaat als sinds de vroege middeleeuwen. Het plaatsje dankte zijn bestaan aan de Abdij van Andange. De toenmalige naam van het dorp. Saint Hubert kreeg zijn naam pas nadat de heilige in de plaatselijke basiliek was bijgezet en in de loop der jaren steeds meer bezoekers kreeg. Het dorp veranderde toen zijn naam van Andange naar Saint Hubert.

Ondanks dat Saint-Hubert een klein plaatsje is zijn er heel wat attracties:

De Basiliek van Saint-Hubert

Deze Basiliek is het middelpunt van het dorp en uiteraard gewijd aan de heilige Hubertus. Voor wie wil is er een auditor te verkrijgen om te beluisteren terwijl je een ronde loopt door de kerk. De Basiliek is ieder jaar het middelpunt rondom de viering van de geboorte dag van de heilige Hubertus. De Jagers komen dan van heinde en verre om zich te laten zegenen in de basiliek.

Parc ŗ Gibier

Het Parc ŗ Gibier is een klein wildparkje net buiten Saint-Hubert. Het parkje heeft een speeltuintje, een restaurant, cafť en enkele grote verblijven met zwijnen, herten en gevogelte. Het park is niet heel bijzonder, maar leuk genoeg mocht je in de buurt verblijven.

Musťe Pierre-Joseph Redoutť

Deze schilder is de bekendste inwoner van Saint-Hubert. De schilder is vooral bekend geworden om zijn tekeningen van bloemen. Pierre-Joseph leerde werd geboren op 10 juli 1759 in een familie van schilders. Hij leerde het vak van zijn vader. In 1782 verhuisde de jonge Pierre naar Parijs en begon daar als maker van theater decors. Bekend werd hij pas echt toen hij de botanische encyclopedie van tekeningen mocht voorzien. Het museum laat hier enkele van zijn werken zien en geeft je een kijkje in zijn leven.

Fourneau Saint-Michel

Dit prachtige openlucht museum neemt je helemaal terug naar de vorige eeuwen. Toen het leven in de Ardennen nog simpel was, maar ook hard kon zijn. Oude ambachten, oude boerderijen, het oude schooltje. Vroegere tijden komen in dit uitgebreide park weer helemaal tot leven.

Wandelen en fietsen

De natuur rondom Saint-Hubert is erg mooi. Ga lekker wandelen in de bossen. Er lopen diverse wandelroutes rondom het dorp heen. Vooral de route rondom het dorp in de heuvels met uitzicht op de vallei is erg mooi. In de omgeving vertrekken ook meerdere wandelingen vanuit de dorpjes.

Handige sites over Saint-Hubert

OfficiŽle toerisme site van Saint-Hubert


Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ