U bent hier: Alles over de Ardennen / vakantie / huisje huren in de Ardennen

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie
   bijzondere overnachtingen
   huisje huren
   kamperen

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoën, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Vakantie in de Ardennen: huisje huren in de Ardennen

Huisje huren in de Ardennen

Eén van de meest gebruikte accommodatiesoorten in de Ardennen is het vakantiehuis. De Ardennen staan er dan ook helemaal vol mee. In ieder stukje van de Ardennen zijn wel huizen te verkrijgen. Waren deze een aantal jaren terug nog voorzien van de meest uiteenlopende rommel en bijzondere interieurstijlen, tegenwoordig is er een keur aan leuke, net ingerichte huisjes. Ook in de Ardennen is de IKEA ontdekt.

Vakantiehuizen kunnen op een vakantie park staan. Hiervan zijn er verschillende verspreid over de Ardennen. Simpel maar voldoende ingerichte vakantiehuizen voorzien van alle gemakken. Deze hebben als voordeel de nabijheid van faciliteiten als een zwembad en binnenspeeltuin. De grotere parken hebben ook vaak een eigen restaurant en winkel. Lekker makkelijk natuurlijk, maar het kan ook afbreuk doen aan je Ardennen ervaring. Het is maar net waar je voor kiest.

Grote vakantieparken vindt je bij Vielsalm, la Roche en Ardenne en Durbuy. Er zijn ook verschillende kleinere en daarom wel vaak gezelligere vakantieparken te vinden in de Ardennen.

Zelf verblijven we meestal in “particulier”verhuurde huizen. Deze heb je werkelijk in alle soorten en maten. Zo sliepen we al eens in een verbouwd kippenhok, met in de ruimte naast ons en onder de veranda ook echt de kippen. Erg sfeervol en een lekker vers eitje bij het ontbijt. Veel vakantiewoningen staan dan ook bij boerderijen in de buurt of zijn onderdeel van een boerderij. Met kleine kinderen kan dit erg leuk zijn. Zeker als de boerderij nog in bedrijf is. Nadeel is soms de stank en hoeveelheid vliegen waar je last van kan hebben.

Voor wie dit iets te landelijk is zijn er ook verschillende huizen voorzien van alle luxe zoals jacuzzi en sauna. Zo voeg je een extra wellness ervaring toe aan je vakantie. Vooral als er sneeuw is kan het heerlijk zijn na de sauna even in de sneeuw te springen zoals wij deden in ons vakantiehuis in Mont.

We boeken tenminste twee tot drie keer per jaar een vakantiewoning in de Ardennen. Daarbij hebben we positieve ervaringen met de volgende websites:
www.bungalowspecials.nl en www.ardennes-etape.be

Een fraaie groepsaccommodatie in de Ardennen

Ga je met een grotere groep op vakantie dan zijn er ook leuke groepsaccommodaties te reserveren. Slaap bijvoorbeeld met de hele vriendengroep in een oud kasteel of huur met de complete familie een grote verbouwde boerderij. Laat bij het huren altijd even weten dat het om een familie of groep volwassenen gaat. De meeste eigenaren van groepsaccommodaties zijn niet zo happig op groepen jongeren of voetbalelftallen. Dit kan bij reservaties wel eens voor problemen zogen. Gezien het niet zo grote aanbod van grotere huizen is het verstandig deze tijdig te boeken.

Waar op te letten bij het huren van een vakantiehuis in de Ardennen?

• Bekijk vooraf goed waar je voor gaat betalen. Vaak komen er op het vakantieadres zelf nog kosten bij zoals het gas, water, licht, het gebruik van hout, het gebruik van een linnenpakket en de eindschoonmaak.
• Let op gas, water en licht zijn een stuk duurder in de Ardennen dan wij gewend zijn. Dit kan dus een behoorlijke kosten post zijn.
• De borg dient bijna altijd bij aankomst contant te worden betaald. Indien door jouw toedoen het huis niet beschadigd zul je deze gewoon terug krijgen. In sommige gevallen wordt het verbruik van gas, water en licht verrekend met de borg en krijg je het resterende bedrag op je rekening teruggestort. Neem daarom je IBAN en BIC code mee.
• Indien je voor de eindschoonmaak betaalt, dien je het huis wel opgeruimd achter te laten en het huisvuil op te ruimen.
• In de Ardennen heeft afvalscheiding een totaal andere invulling. Wij hebben al in huisjes geslapen waar we het afval in maar liefst zeven soorten moesten scheiden in de schuur.
• Kook je graag en uitgebreid, neem dan zelf een eigen pan en mes mee. Deze zijn soms van zeer bedenkelijke kwaliteit.
• Sta er niet van te kijken dat je zonder de eigenaar ooit te hebben gezien het huisje betrekt. Met enige regelmaat ligt de sleutel onder de mat, ligt er een briefje klaar kwam de eigenaar na een dag eens kijken of we waren gearriveerd.
• Laat de eigenaar altijd even weten hoe laat je ongeveer aankomt. Bij de meeste verhuurbedrijven krijg je bij je reservering een telefoonnummer.


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in België