U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Hotton

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Hotton

Hotton

Hotton is een kleine gemeente vlakbij de gemeentes Durbuy en Erezťe. Hoewel het een klein dorpje is heeft het een aantal leuke bezienswaardigheden en faciliteiten. Er zijn in het dorp maar liefs twee supermarkten, een bakker, slager en enkele terrasjes te vinden. Aan de oevers van de Ourthe kun je hier jezelf prima vermaken. Het dorpje Hotton bestaat waarschijnlijk als sinds de Romeinen gezien de opgravingen die er in de buurt gedaan worden. Vanaf de twaalfde eeuw wordt het dorp ook officieel vernoemd in verschillende stukken. Het hoort in de middeleeuwen lange tijd bij het leen van la Roche-en Ardenne. De oude molen aan het begin van dorp stamt nog uit die tijd. Hotton is bijna geheel gelegen rondom de rivier. De rivier is het middelpunt van het dorp. Het eilandje in het midden zorgt in de zomer voor volop water pret. Er is een speeltuin op te vinden en vanaf het prieeltje heb je mooi zicht op de rivier. Hotton is met de trein goed te bereiken het deelt een station met het dorpje Melreux.

Riveo

Dit museum over de rivier is gelegen in het centrum van het dorp. Natuurlijk aan de rivier zelf. Het museum is gevestigd in een oud herenhuis en zoals de naam al doet vermoeden gaat het volledig over het leven in en rond de rivier. Een erg leerzaam en educatief museum waarbij met allerlei spelletjes de kinderen iets leren over de natuur. In de tuin van het herenhuis zijn een aantal aquaria te vinden waar men de vissen in het echt kan bewonderen. Bij goed weer kun je in de tuin van het museum minigolven.

De grotten van Hotton

Een van de vele druipsteengrotten in de Ardennen. Via een lange trap kom je onder deskundige leiding van de gids in de smalle grot terecht en loop je via een parcours van ongeveer km langs de verschillende zalen met prachtige druipsteenformaties. Eventueel kun je een combinatieticket kopen voor de grotten en het Riveo. Vooral bij slecht weer is deze attractie erg druk.

Brouwerij FantŰme

Brouwerij FantŰme ligt in het nabijgelegen Soy. Deze artisanale brouwerij werkt alleen met de beste producten uit de regio en dat levert een erg lekker biertje op. De brouwerij zelf is niet te bezoeken, maar in het weekend kun j er wel een biertje gaan drinken in het bijbehorende cafť.

Mooiste dorpje Ny

Vlakbij Hotton ligt een van de dorpjes die zich tot de mooiste dorpjes van WalloniŽ mogen noemen. Ny is dan ook een erg mooi oud dorpje met in het midden een klein kerkje en een grote oude boeren kasteelhoeve. In deze hoeve worden in de zomermaanden middeleeuwse spektakels gegeven. Absoluut een aanrader mocht je in de buurt zijn.

Hotton War Cemetery

In Hotton is net als in de rest van de Ardennen hard gevochten in 1944. De ruim 600 militairen die begraven liggen op het kerkhof waren betrokken bij het Ardennenoffensief of sneuvelde eerder als parachutist. Ieder jaar op 4 mei worden de slachtoffers op deze begraafplaats herdacht met een speciale dienst.

Handige sites over Hotton

OfficiŽle site van Hotton


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ