U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Florenville

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Florenville

Florenville

Florenville is een leuke en bruisende stad in de Ardennen. Het heeft een flink aantal supermarkten en en vrij druk bezocht centrum. Florenville heeft , hoewel het wel oud is, geen oud centrum. Her en der staan nog wel wat oudere huizen ,maar de meeste huizen zijn gedurende de oorlog verwoest. Van het oude Florenville is niet veel me terug te vinden. Wel zijn er veel terrassen die het lekker Orval bier schenken en zijn er een aantal goede restaurants. De plaatselijke chocolatier is bekend in heel de regio om zijn heerlijke bonbons.

Kerktoren beklimmen

Wie geen last heeft van hoogtevrees of claustrofobisch is moet in Florenville absoluut de kerktoren beklimmen. Via een zijingang beklim je de trap naar de eerste galerij alwaar je en kleine toegangsprijs moet betalen. Vanaf hier begin je aan de flinke klim de toren in. In eerst instantie via een vrij brede en stevige houten trap, maar al snel verandert deze in een smalle wenteltrap. Nadat je de klokken bent gepasseerd ga je door een klein deurtje en sta je daadwerkelijk op het hoogste punt van de toren. Een zeer bijzonder uitkijkpunt. Om jezelf te oriŽnteren krijg je een foldertje waarop de plaatsen in de buurt zijn aangeduid. Bij helder weer erg ver kijken.

Abdij van Orval

Een van de mooiste toeristische attracties van de Ardennen is de abdij van Orval. De abdij is erg mooi en beschut gelegen tussen de bossen en heuvels. De eigenlijke abdij is alleen toegankelijk voor de monniken en mensen die er in retraite zijn. Men kan de buitenkant echter goed zien. Voor de toeristen is alleen de ruÔne te bezichtigen van de oude abdij. Deze werd ten tijde van de Franse revolutie met de grond gelijk gemakt. Enkele bijgebouwen zijn gerestaureerd. Hier wordt uitleg gegeven over het brouwproces van het Orvalbier en de bezigheden en dagelijkse leven van de monniken op de abdij in de middeleeuwen. Uiteraard is na afloop van het bezoek het bier en het bijbehorende kaasje aan te schaffen. Met de verkoop van het bier betalen de monniken het onderhoud aan de abdij en hun dagelijkse leven. Als wat over blijft wordt ieder jaar aan een goed doel geschonken.

Regionaal landschapscentrum

Boven het toeristisch informatiebureau is een expositieruimte ingericht. Hier worden exposities gehouden over het landschap aan de Semois. Er wordt wat meer uitleg gegeven over de natuur en er zijn wisselende exposities van bijvoorbeeld fotografen.

Handige sites over Florenville

wikipedia


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ