U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Durbuy

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Durbuy

Durbuy

Dit stadje wordt ook wel het kleinste stadje in Europa genoemd hoewel dat technisch gezien niet helemaal waar is het wel absoluut een heel aardig oud stadje. Durbuy is dan ook al echt eeuwen oud. Al in de vroege middeleeuwen was hier een nederzetting en belangrijke handelsplaats. De stad is ook goed bewaard gebleven. Er zijn nog echt oude kleine middeleeuwse straatjes en mooie oude huizen. Durbuy heeft een heel charmant sfeertje. Daarnaast is in Durbuy het goede Belgische leven te vinden. Zomer en winter staan hier de flessen bubbels klaar om begeleidt door een lekker hapje heerlijk te genieten in een van de vele leuke eettentjes die dit dorpje kent. En hoewel het dorp erg toeristisch is zijn de winkeltjes hier minder gericht op de geijkte souvenirs ,maar op leuke hebbedingetjes en antiek. Durbuy heeft net wat meer klasse en stijl dan een dorp als bijvoorbeeld la Roche. Ben je dus niet heel erg een outdoor type, maar heb je wel zin in de Ardennen dan kan je in Durbuy na een uitputtende wandeling in ieder geval bijkomen.

Durbuy adventure

Wie in Durbuy op zoek is naar wat spanning en avontuur kan in dit park terecht. Hier is echt van alles te beleven voor echte waaghalzen en heb je niet zo heel veel tijd dan kan je hier toch in een vrij korte periode een groot aantal spannende outdoor activiteiten ondernemen. Naast de verhuur van mountainbikes en kanoís kun je hier ook onder begeleiding met een quad door de bossen gaan scheuren. Er is een paintball parcours voor mensen die met een grote geroep op pad zijn. Wil je de boomtoppen eens van dichtbij gaan bekijken dan kan je hier ook een survival parcours doen tussen de toppen van de bomen waar je gezekerd op grote hoogte moet klimmen en klauteren over allerlei obstakels.

Kasteel Petit Somme

Voor wie echt even tot rust wil komen is een bezoekje aan dit kasteel een aanrader. Nadat de vorige eigenaar het kasteel had laten verpauperen en uiteindelijk failliet ging heeft de Hare Krisnha leefgemeenschap het kasteel opgeknapt en in gebruik genomen voor activiteiten. Je kunt in het kasteel allerlei spirituele cursussen volgen handig als je na al het eten en drinken in Durbuyís eetgelegenheden toch nog even tot je zelf wil komen. Is dit allemaal te zweverig voor je dan is een rondleiding door het kasteel ook een leuke optie. Het kasteel is mooi bewaard gebleven en verschillende kamers zijn nog in originele stijl.

Handige sites over Durbuy

Durbuy informatie
Durbuy informatie
Durbuy startpagina
Durbuy tips
waar overnachten in Durbuy
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ