U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Dinant

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Dinant

Dinant

Dinant is een van de oudste plaatsen in de Ardennen en kent een lange roemruchte geschiedenis. Dinant is maar een klein stadje. Doordat er hier in de tweede wereldoorlog veel gevochten is zijn er ook weinig overblijfselen te vinden van het oude Dinant. De meeste mensen komen hier voor een bezoek aan het huis van de bouwen van de saxofoon, de citadel of een rondvaart op de Maas. Het stadje zelf heeft twee langgerekte hoofdstraten die in het verlengde van de Maas lopen. Omdat dit allemaal vrij smal is, is het hier vaak druk met verkeer. Dit maakt het niet echt uitnodigend het stadje zelf uitgebreid te bekijken.

Citadel van Dinant

Deze citadel is het gezicht van de stad. De kabelbaan in het centrum van het dorp brengt je naar de top, maar je kunt er ook voor kiezen om met de auto om te rijden naar boven. De citadel is open voor bezoekers en geeft je een inkijkje in hoe het leven was in deze militaire kazerne in de vorige eeuwen. Een rondleiding langs schietgaten, loeizware kanonnen en scŤnes uit de soldaten levens vertellen je het verhaal van de citadel. De citadel is alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids die en wat zoutloos verhaal afsteekt. De citadel was eeuwenlang een zeer belangrijk verdedigingswerk in de regio. Gelegen aan de oevers van de maas was dit een zeer strategisch punt. Het waren de Hollanders die de citadel bouwden op de plaats waar vroeger het middeleeuwse kasteel had gestaan. Zij maakten van de citadel een onneembare verdedigingsveste waar men met kanonnen makkelijk de stad en de oevers van de Maas kon beschieten.

Huis van Adolf Sax

Dit huis staat in de gelijknamige straat en is het geboortehuis van de uitvinder van de saxofoon. Op de onderste verdieping van het huis is een kleine expositie ingericht met daarin het verhaal over de uitvinding van de saxofoon. De bedoeling erachter was erg leuk opgezet. Met buizen en hoorns door het gebouw die geluid af kunnen geven, maar helaas waren zowel alle multimedia als andere interactieve geluidsmakers kapot toen wij er waren.

Handige sites over Dinant

Dinant bezienswaardigheden top 10
Dinant tips

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ