U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Celles

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoën, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Celles

Celles

Celles is een prachtig oud middeleeuws dorpje in de Ardennen. Het dorp hoort bij de vereniging van mooiste dorpjes van Wallonië en is die titel dan ook meer dan waard. Als men aan komt rijden ziet men boven op de heuvel al de kluis van sint Hadelin staan. Deze middeleeuwse monnik zorgde voor de bloei van dit prachtige dorpje. Het is net of de tijd hier heeft stilgestaan. Met veel zorg en liefde wordt het mooie dorp onderhouden. Een wandeling naar de Sint Hadelin hermitage bovenop de heuvel geeft je een prachtig zicht op het dorp. Er staan een zeer mooie in Romaanse stijl bewaard gebleven kerk. Hier worden met enige regelmaat concerten en muzikale festivals gehouden. Ook de prachtige oude Koninklijke boerderij die men passeert bij het beklimmen van de heuvel is net een plaatje uit vroegere tijd. Celles is echt een dorpje waar de tijd heeft stilgestaan. Van alle dorpjes die op de lijst van mooiste dorpjes in Wallonië staan is dit wel een van de mooiste en sfeervolste.

St. Hadelin bier

Ga je in Celles wat eten op een van de twee terrasjes, vergeet dan vooral niet het plaatselijke bier te proberen. Zacht van smaak en mooi goudgeel is het een heerlijk biertje voor een zomerse dag op het terras. En wat is er nu beter dan heerlijk in de zon te genieten van een lokale specialiteit. De twee café restaurants hebben beide ook een prima kaart. Hier eten is beslist geen straf. Sla het toetje wel over. Aan de hoofdweg in Celles zit namelijk een prima patissier die lekker ijs en prachtige taartjes verkoopt.

Wandelen

Er zijn verschillende wandelingen die beginnen in het dorpje Celles. Enkele leiden je door de prachtige omgeving van het dorp. Er is een redelijk korte wandeling die je langs al het moois leidt wat het dorpje zelf te bieden heeft. Hier en daar wordt je dan getrakteerd op prachtige uitzichten.

Het kasteel Vèves

Dit prachtige mooie oude kasteel ligt net buiten het dorp. Het heeft enkele mooie in origineel staat teruggebrachte oude kamers. Kinderen die hier op bezoek komen mogen zich verkleden als echte prins, prinses of ridder om zo het sprookje compleet te maken.

Handige sites over Celles

Celles, één van de mooiste dorpjes van de Ardennen


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in België