U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Bouillon

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Bouillon

Bouillon

Bouillon is een leuke stad in zuiden van de provincie Luxemburg. Bouillon is gelegen in een bocht aan de rivier de Semois en is een leuk oud stadje. Bouillon was al in de middeleeuwen een kleine stad. De nabij gelegen vesting zorgde voor bescherming en gaf werkgelegenheid aan de stedelingen. Jammer genoeg is er buiten het kasteel niet heel veel meer van het oude Bouillon te vinden. Er zijn nog slechts enkele oude huizen. Het stadje heeft echter daardoor zijn charme niet verloren. Gelegen aan de rivier biedt het een zeer prettige aanblik en volop vertier voor wie op vakantie is in de Ardennen.

Het kasteel van Bouillon

Vooral het kasteel van Bouillon is het bezoeken meer dan waard. Hoog boven op de rots is dit kasteel gebouwd door de hertogen van Bouillon. Verschillende delen stammen uit andere eeuwen, maar de oudste stukken van het kasteel zijn uit de vroege middeleeuwen. Dat is ook wel te zien als je door het kasteel heen dwaalt. Een vastgestelde route voert je door de verschillende eeuwen en gebouwen van het kasteel heen. De cellencomplexen, martelkamers, vergeetputten en troonzaal maken een onvergetelijke indruk. Het kasteel van Bouillon is koud, nat en tochtig maar geeft je een prachtig beeld van het leven in zoín oud kasteel. Het uitzicht vanaf de muren over de streek zijn geweldig en al staand op de kantelen begrijp je direct waarom er hier een kasteel werd gebouwd. De roofvogelshow die we zagen was een kers op de taart. De valkenier weet op zeer entertainende wijze je van alles te vertellen over de prachtige vogels die hij bij zich heeft. Hij laat ze meerdere malen vlak over de hoofden van het publiek scheren en zorgt ervoor dat ze her en der landen zodat de toeschouwers een goed zicht op de dieren krijgen. Onze dochter van vier zat met pen mond te kijken, maar ook voor de ouderen in het publiek was het een prachtig schouwspel. In het oude kruitmagazijn van het kasteel wordt men enige regelmaat een andere historische expositie gehouden. Op de website kan men zien wat er op dat moment getoond wordt.

Beneden in het dorp kun je een drie dimensionaal spektakel bekijken over het leven van Godfried van Bouillon en het kasteel. In het Archeoscope worden verschillende licht, geluid en beeldeffecten gecombineerd om het verhaal van zijn leven te vertellen.

Dierenpark Bouillon

Aan de andere kant van de heuvel is een voor Ardense begrippen groot dierenpark gevestigd: Parc le Creuil de Chever. Niet alleen vindt men hier de geijkte dieren uit de Ardenne, herten, zwijnen, bokken, reeŽn e.d. er zijn ook meer exotische diersoorten te vinden zoals tijgers witte leeuwen en apen. Stichting aap plaats hier zelfs dieren. Er is ook een leuke speeltuin waar de kinderen in de zomermaanden naar hartenlust kunnen ravotten.

Handige sites over Bouillon

Bouillon info
Bouillon op 'mooiste dorpjes van de Ardennen'
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ