U bent hier: Alles over de Ardennen / bezienswaardigheden / Euro Space Center

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden
   Animalaine
   Ardenner Cultur Boulevard
   ○ Beauraing
   ○ Biermuseum in Stenay
   Celles
   ChŤverie dí Ozo
   Cyril Chocolat
   Defroidmont Chocolade Museum
   Domaine de Hottemme
   Domaine de Palogne
   Europalia
   Euro Space Center
   Francorchamps
   Huis der Wetenschap
   La Ferme Vivante
   Labyrinth van Barvaux
   Markt van Bomal
   ○ Montauban
   Museum de Jouet
   Natuurpark Hoge Venen
   Parc Topiaries
   Riveo
   Signaal van Botrange
   Tabaksmuseum van Corbion-sur-Semois
   Watervallen van Coo

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Bezienswaardigheden in de Ardennen: Euro Space Center

Euro Space Center

Het Euro Space centrum in Transinne is een van de meest bijzondere attracties in de Ardennen. Hier kun je alles te weten komen over de ruimte en zelf ook ervaren hoe het is om je in de ruimte te bewegen. Het Euro Space centrum bestaat uit verschillende onderdelen die je na believen kunt combineren in je bezoek.
Het hart van het centrum bestaat uit een museum. Je start je tour met audiogids met een korte film ter introductie en daarna ga je diverse ruimtes binnen. Alle bezoekers krijgen een audiogids voor de rondleiding. Deze is echter wel op maat. De kinderen krijgen een ander verhaal te horen dan de volwassenen. En uiteraard kun je zelf de taal bepalen van je gids. Na de korte introductiefilm over de ruimte ga je eerst de schaal van het heelal ontdekken. Je leert op speelse wijze de immense afmetingen van de ruimte kennen. Via videoschermen moet je eerst zelf de afmetingen meten en krijg je uitleg over de ruimte maten die gebruikt worden. Hierna ga je de schermen van boven bekijken en wordt op grotere schaal duidelijk hoe ontzettend groot onze Melkweg en het heelal eigenlijk is.
De volgende ruimte waar je wordt binnengeleid verteld je de geschiedenis van de ruimtevaart. Aan de hand van nieuwsbeelden en oude muziek maak je een reis door de tijd waarna je zelf ook even de ruimte krijgt om de verschillende gebruiksvoorwerpen van oude spaceshuttles en astronauten te bewonderen.

Bij de volgende ruimte ga je zelf een spaceshuttle in. Via verschillende filmpjes krijg je een leuk beeld van het dagelijks leven van de astronauten. Je ziet hoe ze zichzelf verzorgen, hoe ze proberen te eten, een potje voetbal spelen en veel meer. Een erg leuk inkijkje in het leven op een ruimtestation. Hierna is het door naar de oefenhal. Hier worden aspirant astronauten getraind. Niet echt natuurlijk, maar alle trainingsapparaten en simulaties zijn wel aanwezig. Het laatste deel van de tentoonstelling gaat vooral over de toepassingen van de ruimte en eindigt weer met een filmpje. In dit geval een dynamische voorstelling met 3d bril waarbij je zitplaats af en toe beweegt.
Hierna is het door naar het planetarium. In het planetarium krijg je het verhaal te horen van een sterrenkundige die de hemel afzoekt op zoek naar nieuwe sterren en planeten. Het leukste onderdeel komt hierna. Wie dat geboekt heeft kan nu een maanwandeling en Mars wandelingsimulatie doen. Met een speciale bril en apparaat wordt je zo licht gemaakt als je zou zijn op de maan, of op Mars en loop je een stukje over het maanlandschap en de planeet Mars. In de verte zie je zelfs de aarde liggen. Het is fantastisch te voelen hoe je door de lucht springt en een beetje zweeft.
Boek je een meerdaagse stage dan mag je ook de andere trainingsapparaten van de astronauten uit proberen. Eendaagse bezoekers moeten het doen met de, wel erg leuke, Mars en maanwandeling.

Het Euro Space centrum is buiten het seizoen open van 10.00u tot 16.00u in de weekenden. In de schoolvakanties zijn ze ook door de week geopend. Je vindt het Euro space centrum recht naast de snelweg bij Transinne.

Handige sites over het Euro Space Center

Euro Space Center officiŽle site
Euro Space Center info

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ