U bent hier: Alles over de Ardennen / bezienswaardigheden / Domaine de Palogne

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden
   Animalaine
   Ardenner Cultur Boulevard
   ○ Beauraing
   ○ Biermuseum in Stenay
   Celles
   ChŤverie dí Ozo
   Cyril Chocolat
   Defroidmont Chocolade Museum
   Domaine de Hottemme
   Domaine de Palogne
   Europalia
   Euro Space Center
   Francorchamps
   Huis der Wetenschap
   La Ferme Vivante
   Labyrinth van Barvaux
   Markt van Bomal
   ○ Montauban
   Museum de Jouet
   Natuurpark Hoge Venen
   Parc Topiaries
   Riveo
   Signaal van Botrange
   Tabaksmuseum van Corbion-sur-Semois
   Watervallen van Coo

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Bezienswaardigheden in de Ardennen: Domaine de Palogne

Domaine de Palogne

Domaine de Palogne is een leuk familie uitje. Gelegen in het gehucht Logne vlak bij Vieuxville. Het Domein van Palogne is gebouwd onder de heuvel van de burcht van Logne. In de bocht van de rivier de Ourthe. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Boven de heuvel staan hier nog de oude resten van deze burcht. Na een flinke klim van ongeveer 10 minuten sta je bij de burcht. Het is een ruÔne van het kasteel wat hier ooit stond en over de Ourthe uitkeek. De muren, poorten en uitkijktorens hebben de verwoestingen van Karel V overleefd. Het kasteel van Logne ontstond in de 5e eeuw. Hoog bovenop deze heuvel was altijd al een natuurlijk schuilplaats voor de bewoners van de streek. Er liggen onder de burcht ook enkele grotten.

De Romeinen namen het fort op in hun verdedigingslinies tegen de Germanen. In de eeuwen daarop kwam het fort onder bescherming van de Abdij van Stavelot en begon er een bloeiperiode. Deze eindigde toen het kasteel wegens financiŽle problemen werd verkocht. De familie ďde la MarckĒhad een slechte reputatie. In 1521 laat Karel V de burcht innemen en vernietigen. De daar nog aanwezige garnizoensleden worden opgehangen aan de bomen. Het verhaal van de burcht wordt middels interactieve schermen verteld en geeft je een idee van het leven in de vroegere burcht. Er is ook een schattentocht die je in het kasteel kunt doen waarbij de op zoek moet naar de Schat van de geit.

Het bijbehorende museum met schatten uit de nabijgelegen Merovingische begraafplaats maken het plaatje voor de middeleeuwen compleet. In het museum vind je allerhande gebruiksvoorwerpen die gevonden zijn op de begraafplaats en in het kasteel. Er zijn Merovingische graven gereconstrueerd en zo krijg je een aardig beeld van het leven op het domein in de middeleeuwen.
Naast alle historische informatie zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen op het domein. In de zomermaanden kan men genieten van een roofvogelshow. En er zijn enkele boerderijdieren. Vanaf het Domein starten ook wandel, kano en mtb tochten. Kaarten en routebeschrijvingen kun je krijgen bij het onthaal. Voor wiens kuiten nog niet zijn opgewassen tegen de zware hellingen in de Ardennen zijn er hier ook elektrische fietsen te huur. Ook is er een minigolfbaan.

Voor de kleintjes is er een speeltuin met een groot terras. Hier kunnen de volwassenen genieten van een lekker Belgisch biertje terwijl de kleintjes lekker kunnen ravotten. Het domein heeft voor grote groepen de mogelijkheid o te overnachten in de ruime groepsaccommodatie.

Handige sites over Domaine de Palogne

Domaine de Palogne officiŽle site


 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ