U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Barvaux

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoën, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Barvaux

Barvaux-sur-Ourthe

Barvaux-sur-Ourthe vaak kortaf gewoon Barvaux genoemd is een grotere plaats in het hart van de Belgische Ardennen. Barvaux ligt aan de rivier de Ourthe Barvaux op enkele kilometers afstand van Durbuy. Barvaux is de grootste plaats in de gemeente Durbuy. Het gemeentehuis van deze gemeente is tevens in Barvaux te vinden. Dit gemeentehuis ligt in een groot openbaar park dat zich uitstrekt langs de Ourthe. Tegenover het gemeentehuis staat het VVV-kantoor van Barvaux. Het stadje staat niet echt bekend als een populaire toeristische trekpleister toch zijn er in en om het stadje tal van overnachtingsmogelijkheden te vinden. Barvaux is wel populair bij toeristen die even een boodschap moeten doen er zijn namelijk in en om Barvaux meerdere grote en kleine supermarkten te vinden. In het centrum van het dorp zijn er meerdere restaurants en friettenten te vinden. Opvallend is dat het altijd druk is met auto’s in het centrum van Barvaux.

Labyrint van Barvaux

Het Labyrint van Barvaux soms ook wel het Labyrint van Durbuy genoemd is een immens groot doolhof net buiten Barvaux. Het doolhof strekt zich uit over ongeveer elf hectare. Ieder jaar wordt er een nieuw labyrint uitgezet rondom een thema. Deze thema’s worden helemaal doorgevoerd waardoor het labyrint van Barvaux een totaalbeleving is. Denk nu niet dat het een suffe bedoeling is bij het labyrint want er worden op het terrein allerlei activiteiten georganiseerd en er is een animatieteam aanwezig. Het Labyrint van Barvaux is normaal gesproken geopend van juni tot en met eind september dit kan echter verschillen per jaar. Animatie is alleen aanwezig tijdens de schoolvakanties en in de weekenden.

Heilig Hart van Jezuskerk

De Heilig Hart van Jezuskerk is waarschijnlijk één van de meest kenmerkende gebouwen in Barvaux. Niet omdat deze neogotische kerk zo bijzonder mooi of speciaal is maar omdat het midden in het dorp staat. Als je door het dorp heen rijdt kun je letterlijk en figuurlijk niet om de kerk heen. Het is een relatief jonge kerk, gebouwd in het tweede deel van de negentiende eeuw.

Station van Barveaux

Het station van Barvaux is een klein station aan de spoorlijn 43. Deze spoorlijn loopt tussen de dorpjes Angleur en Marloie. Het oudste deel van deze spoorweg werd al in 1866 geopend. Tegenwoordig rijdt er een elektrische trein over de lijn. Op doordeweekse dagen stopt er ieder uur een trein en in het weekend om de twee uur.

Golfen

Er zijn in de buurt van Barvaux twee golfbanen te vinden Golf de Durbuy en de Five Nations Golf Club. Beide golfclubs behoren tot de mooiste van de Ardennen en België. De Five Nations Golf Club is qua naam de bekendste. Deze baan is aangelegd in 1990 onder het toeziend oog van de Gary Player. Het grillige Ardens landschap zorgt ervoor dat de baan erg uitdagend is. Bij sommige holes bedraagt het hoogteverschil meer dan veertig meter.
Golf de Durbuy is een jaar later aangelegd door Fred Hawtree. Naast de normale achttien holes zijn er hier ook negen oefenholes te vinden. Golf de Durbuy staat ook bekend onder de naam Golf Bleu Green van Durbuy.

Domein van Hottemme

Niet ver van Barvaux ligt het natuurgebied domein de Hotemme. Dit natuurgebied wordt voor het grootste deel gevormd door het oude domein van een voormalig landgoed. Op dit landgoed kun je meerdere educatieve wandelingen volgen. Je komt er alles te weten over de flora en fauna van deze regio. Bij het terrein hoort educatief centrum waar je verschillende opgezette dieren. Je komt er tevens alles te weten over het boerenleven. Jammer genoeg is dit museum alleen geopend voor grotere groepen.

Wéris

Net buiten Barvaux ligt het dorpje Wéris dit schitterende dorpje behoort tot de mooiste dorpen van België. Het dorp is voornamelijk bekend geworden om zijn Megalieten van Wéris. Er is in het dorp een museum te vinden over de prehistorische bouwwerken. Vanuit het dorp startten er verschillende wandelingen langs de Dolmen, Menhirs en Megalieten van Wéris en Oppange.

Handige sites over Barvaux

wikipedia

Ardennen...  prachtig natuurgebied in België