U bent hier: Alles over de Ardennen / plaatsen in de Ardennen / Arlon

top 10 bezienswaardigheden
Ardennen reisinformatie
het weer in de Ardennen

Ardennen:
 ● algemene informatie
 ● auto- en motorrijden
 ● eten en drinken
 ● evenementen
 ● geschiedenis
 ● openbaar vervoer
 ● praktische reisinformatie
 ● weer en klimaat
 ● vakantie

Actief in de Ardennen:
 ● actief in de Ardennen
 ● fietsen
 ● geocaching
 ● kanoŽn, kajakken of raften
 ● klimmen
 ● paardrijden
 ● rivieren
 ● stuwmeren
 ● survival
 ● vissen
 ● wandelen
 ● wintersport
 ● overige activiteiten

Bezienswaardigheden in de Ardennen:
 ● brouwerijen
 ● dierenparken en pretparken
 ● grotten en mijnen
 ● historische bezienswaardigheden
 ● overige bezienswaardigheden

Dorpen en steden:
 ● alle plaatsen in de Ardennen
 ● dorpen in de Ardennen

Meer informatie over de Ardennen:
 ● sites over de Ardennen

© alle rechten voorbehouden - Mediajam

Plaatsen in de Ardennen: Arlon

Arlon

Arlon is de hoofdstad van de provincie Luxemburg (ook wel Aarlen geheten) en een van de kleinste districthoofdsteden van BelgiŽ. Het stadje werd gesticht door de Romeinen. In het oude archeologische museum en in de oude toren van de stad kun je hier nog sporen van terugvinden. Arlon heeft een aardig centrumpje met enkele oude straatjes en een paar mooie oude gebouwen. Met een stadwandeling van de toeristische informatie kom je langs alle leuke plekjes in Arlon en weet je zeker dat je niets van het moois in deze stad mist.

Musea

Overal in de stad loop je zijn beeldhouwwerken tegen het lijf. Niet verwonderlijk dus dat deze beeldhouwer in zijn geboortestad wordt geŽerd met een eigen museum. De kunstenaar staat vooral bekend om zijn sculpturen van dieren. Die zijn dan ook in bronzen en gipsen uitvoering in het museum te vinden. Naast de beeldhouwwerken van Gaspar zijn er ook schilderijen te bewonderen van diverse kunstenaars uit de regio van Arlon. Ook zijn er met grote regelmaat wisselende exposities. Het huis waarin het museum is gevestigd is en mooi oud en goed gerenoveerd herenhuis. Het museum van Gaspar ligt vlakbij het archeologische museum en is met een combinatieticket te bezoeken. Ook het Archeologisch museum kent een grote collectie voorwerpen. Aan de hand van oude piotten, sculpturen en ander gebruiksvoorwerpen krijgt men een beeld van het Aarlen in de Romeinse tijd.

De Koninklijke trappen

Deze trappen doen wat opzichtig aan zo midden in de stad ineens. De trappen leiden naar de hoger gelegen kerk en oude resten van de citadel. Een maal boven gekomen heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, maar de trap op zich is al een belevenis waard. Het is een grote brede gedraaide trap. Langs de kanten staan beelden en verschillende staties van de kruisweg. In 14 stukken brengt deze trap je zo op dramatische wijze naar boven en toont je als beloning het uitzicht over de stad en het leuke oude wijkje aan de voet ervan.

De Romeinse toren

De Romeinse toren is een van de overblijfselen van de oude Romeinse stadswallen. Door oorlogen zijn deze wallen verwoest, maar de toren is nog enigszins in tact en nu een klein museumpje wat men kan bezoeken. .

Handige sites over Arlon

OfficiŽle site van Arlon
Toeristische info over Arlon
 

Ardennen...  prachtig natuurgebied in BelgiŽ